DE CE SĂ-MI CUMPAR UN TENSIOMETRU?

Tensiometrul este un dispozitiv medical extrem de util pentru persoanele care sufera de hipertensiune arteriala și nu numai.

Desi, tensiunea poate fi masurata in aproape orice farmacie sau cabinet medical, uneori chiar si gratuit, detinerea unui tensiometru poate face diferenta dintre viata si moarte. Mai mult, in cazul in care sunteti suferind, tensiunea arteriala ar trebui masurata in mod constant, si vor exista momente cand nu veti putea sa va deplasati in fiecare zi sau de cateva ori pe zi chiar la farmacie sau cabinet. De aceea, este necesar sa va achizitionati un tensiometru. Inainte de a face acest lucru, cereti-i sfatul medicului curant si incercati mai multe modele, pentru a vedea care va este mai potrivit.

Tensiometrele nu sunt niste dispozitive scumpe. In functie de caracteristicile lor si de producator, pentru ca si in acest caz se intampla sa platim mai mult pentru o marca anume, pot costa intre 300 și 2000 lei. De indata ce faceti alegerea, va puteti bucura de avantajele detinerii unui tensiometru. Inainte de prima utilizare ar fi indicat sa mergeti cu el la cabinetul medicului curant pentru a va explica felul in care functioneaza si a va face cateva masuratori de test.

Tensiometrul este unul dintre dispozitivele medicale cel mai usor de folosit, fiind intuitiv. Nu necesita tehnici speciale de folosire, doar cateva masuri simple pe care trebuie sa le luati inainte de a face masuratorile. Totusi, nu poate fi nimic complicat ca inainte cu 30 de minute sa nu faceti exercitii fizice, sa nu fumati sau beti alcool.

Medici cardiologi din Statele Unite ale Americii au creionat in cadrul unei conferinte de profil, cateva dintre avantajele masurarii acasa a tensiunii arteriale de catre pacienti:

Posibilitatea de a face masuratori multiple, iar ca rezultat al acestora o estimare exacta a valorii tensiunii arteriale. In aces caz, medicul curant va poate prescrie tratamentul adecvat;

Se elimina hipertensiunea "de cabinet", denumita si "sindromul halatului alb" care apare ca rezultat al emotiilor pacientului aflat in preajma medicului;

Responsabilizeaza si da putere pacientului;

Este mult mai convenabil pentru cei care sufera de hipertensiune;

Poate duce la un control mai bun al nivelului tensiunii arteriale;

Masurandu-va tensiunea arteriala acasa, in mod regulat, va asigurati  ca tratamentul pe care il luati isi face efectul si totul este in parametrii normali.